Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή, το σχολείο μας συμμετείχε ως προσκεκλημένο σχολείο στην εορταστική ημερίδα για την Ημέρα της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2026 στην Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας.
Ανταποκρινόμενοι στην ευγενική πρόσκληση των δόκιμων πρεσβευτών του προγράμματος «Σχολείο – Πρεσβευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου», οι μαθητές μας, ως junior ambassadors, είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν σε μια εξαιρετικά οργανωμένη και δημιουργική εκδήλωση, μαζί με άλλα σχολεία της Λευκωσίας.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, παρακολουθήσαμε με ενδιαφέρον τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των μαθητών της διοργανώτριας σχολής, ενώ συμμετείχαμε ενεργά στην καινοτόμα δραστηριότητα «EPAS fEUd», μια ευρωπαϊκή εκδοχή του γνωστού παιχνιδιού «Family Feud». Μέσα από τη συνεργασία σε μεικτές ομάδες, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις, να διασκεδάσουν και να προβληματιστούν γύρω από ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Η εμπειρία αυτή υπήρξε ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς ανέδειξε τη σημασία της συνεργασίας, της συμμετοχής και της συνεχούς ενημέρωσης των νέων για τα ευρωπαϊκά θέματα.
Ευχαριστούμε θερμά την Α’ Τεχνική Σχολή Λευκωσίας για τη φιλοξενία και συγχαίρουμε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς για την άρτια διοργάνωση της εκδήλωσης.
Για φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ:
https://www.facebook.com/share/p/1cF1T3oi6C/?mibextid=wwXIfr